(16)

Sadie

E-book


Cold Creekin pienessÀ kaupungissa 19-vuotias Sadie voi luottaa vain itseensÀ. HÀnen ÀitinsÀ jÀtti Sadien ja tÀmÀn pikkusiskon Mattien omilleen, kun tytöt olivat pieniÀ. Kun Mattie löytyy murhattuna, Sadien koko maailma romahtaa. Poliisilla ei ole epÀiltyjÀ, mutta Sadie on vakuuttunut, ettÀ hÀn tietÀÀ tappajan henkilöllisyyden. Nyt hÀn ei voi levÀtÀ ennen kuin on kostanut sisarensa kohtalon. Hinnalla millÀ hyvÀnsÀ.

Radiotoimittaja West McCray omistaa uuden podcastinsa Sadien tarinalle ja yrittÀÀ selvittÀÀ, mitÀ oikeastaan tapahtui. Tunsiko Sadie murhaajan? Saiko hÀn ikinÀ syyllisen kiinni?

Sadie on selkÀpiitÀ vÀrisyttÀvÀ YA-trilleri, joka on myyty jo 18 maahan. Teos voitti Odyssey-ÀÀnikirjapalkinnon ja oli ehdolla Goodreads Choice Awardille. Sadie on myös Edgar-palkintoehdokas. Kirjan rakenne on koukuttava: Westin podcast tarjoaa laajemman kontekstin Sadien mÀÀrÀtietoiselle ajojahdille, ja Sadien oma ÀÀni tÀyttÀÀ puuttuvat palapelin palaset, joita West yrittÀÀ sovittaa kohdilleen.

Kanadalainen Courtney Summers (s. 1986) on julkaissut useita kehuttuja YA-romaaneja, joista ensimmÀinen julkaistiin, kun hÀn oli vasta 22. HÀnet tunnetaan sÀrmikkÀistÀ naishahmoistaan. Summers jakaa aikansa pianon, kameran ja tekstinkÀsittelyohjelman vÀlillÀ.