(34)

SALATTU MAFIA: Camorra

audiobook & e-book


Jalokivin koristeltuja kÀsiaseita ja kalliita merkkivaatteita. Jengitatuointeja ja harottavia terroristipartoja. Miksi kaikki Napolissa pelkÀÀvÀt kypÀrÀÀ kÀyttÀvÀÀ motoristia? EntÀ miksi alaikÀiset ovat olennainen osa rikollisjÀrjestöÀ?

Napolin kapeilla kujilla valtaa pitÀvÀ mafia Camorra, pÀinvastoin kuin muut italialaiset mafiat, ei ole yhtenÀinen jÀrjestö, jolla on omat sÀÀnnöt ja selkeÀ rakenne, vaan Camorra on pikemminkin erÀÀnlainen saaristo, joka koostuu monista irrallisista rikollisliigoista.

SiinÀ missÀ muiden mafioiden jÀsenet elÀvÀt suhteellisen vaatimatonta elÀmÀÀ, camorralaiseen elÀmÀntapaan kuuluvat suuret viritetyt skootterit, moottoripyörÀt, samppanja ja merkkituotteilla leveily Instagramissa. Camorran ominaispiirre on myös "lasten liigat" eli alaikÀisten ryhmittymÀt, jotka suorittavat terroristisia hyökkÀyksiÀ kuten ampumisia viattomien siviilien joukkoon. LisÀksi Napolissa toisin kuin muualla Italiassa, myös naiset ovat mukana mafiassa.

Suomalais-italialainen tietokirjailija Anton Monti sukeltaa mafiasarjan toisessa osassa napolilaisen mafian menneisyyteen ja nykypÀivÀÀn. Kirja kuvaa koukuttavasti niitÀ monimutkaisia, vÀkivaltaisia ja salaperÀisiÀ kytköksiÀ, joita mafia kykenee saamaan aikaiseksi, ja joissa vuoron perÀÀn esiintyvÀt mafiosot, tavalliset rikolliset, poliitikot, salajuonet ja selittÀmÀttömÀt murhamysteerit.

Italian rikollisuuden kerrostumat paljastuvat Anton Montin neliosaisessa tietokirjasarjassa. Monti kuvaa tarkasti ja yksityiskohtia sÀÀstÀmÀttÀ miten mafian lonkerot ulottuvat kaikkialle aina maataloudesta politiikkaan ja huumekauppaan asti.


Narrator: Juhani Rajalin
Duration: