(0)

Sankarit salapoliiseina

E-book


Pekka Lipponen istuu New Yorkin toimistossaan, kun paikalle saapuu joulupukin asuun sonnustautunut mies. Mies on Lipposen vanha tuttu Pavel Pohjola, jolla on ehdotus: jos Lipponen osallistuu hÀnen kanssaan pankkirosvojen pyydystÀmiseen, tÀmÀ saa puolet 100 000 taalan löytöpalkkiosta. Lipponen suostuu jahtiin, jossa jahdattavana on pahamaineinen Janos Kimbel, joka ei kaihda keinoja kukistaakseen vastustajansa.

Sankarit salapoliiseina on jÀnnitys- ja seikkailuromaani, jossa konkari Pekka Lipponen joutuu jÀlleen pahaan pinteeseen. Tapahtumien keskellÀ seikkailee myös Lipposen vanha kumppani Kalle-Kustaa Korkki.

Pekka Lipponen ja Kalle-Kustaa Korkki ovat liikemiehiĂ€, jotka ovat tottuneet matkustamaan ympĂ€ri maailmaa. Vaara vaanii kuitenkin yllĂ€ttĂ€vissĂ€ paikoissa – edessĂ€ on kiperiĂ€ tilanteita niin New Yorkissa, Tokiossa kuin myös Pariisissa.

Aarne Viktor Haapakoski (1904–1961), joka tunnettiin kenties parhaiten nimellĂ€ Outsider, oli suomalainen kirjailija ja toimittaja. Yli 2500 tarinaa uransa aikana kirjoittanut Haapakoski kĂ€ytti runsaasti eri salanimiĂ€. HĂ€nen tunnetuimpiin teoksiinsa lukeutuvat muun muassa Kalle-Kustaa Korkin seikkailut ja Pekka Lipposen seikkailut, joita julkaistiin 1940-luvulta lĂ€htien.