(0)

Sidste omgang

audiobook


Barsk og bevĂŠgende roman af forfatteren til Million Dollar Baby.

Sidste omgang er en sublim historie om venskab, ĂŠre, vedholdenhed og tilgivelse – pĂ„ tvĂŠrs af generationer og etnisk oprindelse. Den foregĂ„r i byer og sociale lag, hvor vold og misbrug er en del af dagligdagen, og hvor succeshistorier opnĂ„r nĂŠrmest mytiske hĂžjder. Det er i denne verden, den legendariske boksetrĂŠner Dan Cooley befinder sig.

TilvÊrelsen har budt ham en lang stribe personlige tragedier, og da hans eneste tilbagevÊrende hÄb, barnebarnet Tim Pat, bliver drÊbt ved en trafikulykke, mister Dan Cooley fodfÊstet og lysten til livet. Og hans gejst vender fÞrst tilbage, da han modvilligt indvilger i at trÊne det unge boksetalent Chicky Garza, der er tÊt pÄ at opgive hÄbet om en karriere, fordi han har fÄet indblik i bokseverdenens mÞrkeste sider. BÄndet mellem de to vokser sig stÊrkere end de forhindringer, de stÄr overfor, og det lykkes dem at vÊkke det i hinanden, der skal til for at sejre - bÄde i og udenfor ringen.

Sidste omgang er skrevet af F.X. Toole, der hÞstede stor anerkendelse for sin debut, novellesamlingen Million Dollar Baby, som udkom, da han var 70, og som vandt 4 Oscars, da den blev filmatiseret med Clint Eastwood og Hilary Swank i hovedrollerne. F.X. Toole nÄede aldrig at se filmen. Han dÞde i 2002 efterladende sig manuskriptet til Sidste omgang.


Narrator: Thomas Gulstad
Duration: