(21)

Skakbrikkerne

audiobook & e-book


Fin Macleod har lagt sit arbejde i drabsafdelingen i Edinburgh bag sig og er faldet til pü sin fødeø, The Isle of Lewis, hvor han arbejder som sikkerhedschef for en af øens store jordbesiddere. Jobbet bringer ham dog snart pü kollisionskurs med sin gamle barndomsven Whistler Macaskill, omrüdets mest indÌdte krybskytte. Da Fin opsøger Whistler, bliver de to mÌnd vidner til et sÌlsomt naturfÌnomen. En dyb sø stür pludseligt og uforklarligt drÌnet for vand, og op af mudderet stikker de nÌsten uskadte rester af et lille enmotors fly, som forsvandt sporløst for sytten ür siden.

Begge mĂŚnd ved, at de vil finde deres fĂŚlles ven Roddy Mackenzie i vraget, men et kort sekund, bemĂŚrker Fin noget i sin gamle vens ansigt, der fĂĽr det til at isne gennem ham. Fin er helt uforberedt pĂĽ, at den sandhed, han leder efter i fortiden, fuldstĂŚndig vil ĂŚndre hans fremtid.

Skakbrikkerne er tredje og afsluttende bind i Peter Mays Lewis-trilogi. Den første kriminalroman i trilogien, Sorthuset, udkom i 2022, den anden, Lewismanden, var klar i januar 2023.


Narrator: Dan Schlosser
Duration: