(0)

Som det gik

audiobook & e-book


Anden verdenskrig er slut. Befrielsen er en realitet. Midt i majmÄneds forÄrs-kÄdhed vokser forventningerne til et nyt og bedre Danmark. Ved folketingsvalget fÄr DKP (Danmarks Kommunistiske Parti) hele 18 mandater. Kammeraterne samles og fejrer sejren. Men glÊden bliver kort, da der hurtigt opstÄr gnidninger og splittelse. Samarbejdet med Socialdemokraterne er heller ikke noget at rÄbe hurra for. Vil hÄbet og virkelysten forsvinde ud i sandet?

Ditte Cederstrand (1915-1984) var dansk forfatter. Hun voksede op i Hellerup, nord for KÞbenhavn og uddannede sig blandt andet til korrespondent ved HandelshÞjskolen. Ditte Cederstrand flyttede til Tyskland i 1938 og oplevede rÊdslerne ved det nazistiske regime og krigen pÄ nÊrmeste hold. I 1944 rejste hun tilbage til Danmark og kort efter begyndte hendes politiske engagement at blomstre. Cederstrands kommunistiske overbevisninger prÊgede i hÞj forfatterskabet, og hun er sÄledes ogsÄ mest kendt for serien om "De uspurgtes historie" - et vÊrk i syv bind, som handler om arbejdernes vilkÄr og historie. Ditte Cederstrand var stÊrkt influeret af forfattere sÄsom Martin Andersen NexÞ, Hans Kirk og Hans Scherfig.

Ditte Cederstrand opnÄede at modtage Statens Kunstfonds livsvarige ydelse i 1979 samt et stort antal priser og Þvrige hÊdersbevisninger for sit forfatterskab.