(0)

S/S Bolivia: Optegnelser fra en rejse

E-book


"SÄ kom telegrammet fra Paris: "Vil du med til Sydamerika om fjorten dage? Hans Bendix." Som et lyn sprang jeg ned og lÄnte to kroner til at svare ja for. Et par dage senere kom Hans hjem med historien. Det var hÞjesteretssagfÞrer Fenger, der havde skaffet ham turen, og vi skulle ned til Sydamerikas vestkyst. Vi nÊvnede staterne for hinanden i en lang rÊkke. Den blev sÄ lang, at der ikke blev nogen til Þstkysten, vi mÄtte aflevere de fleste igen. Kun navnene Chile og Peru prÊgede sig i vor erindring, som de uendelig tÄgede begreber, lande er, man aldrig har set."

Peter Tutein fortÊller om en spÊndende sÞrejse ned ad Sydamerikas vestkyst i 1930. Den store eventyrer er vant til polaregnenes isnende kulde, som han har fortalt om i flere bÞger, sÄ turen langs de varme, frodige kyster bliver et anderledes eventyr for bÄde Tutein og hans lÊsere.

Peter Tutein (1902-1949) var en dansk forfatter, der tilbragte lÊngere perioder af sit liv som rejsende i blandt andet Sydamerika, USA, Canada og GrÞnland. Mange af hans bÞger bygger pÄ erfaringer fra disse rejser og fra arbejdet som jÊger og fangstmand i polaromrÄder. Hans debutroman "FangstmÊnd" blev en stor succes og er oversat til flere sprog. Peter Tutein stÄr ogsÄ bag mange artikler og hÞrespil.