(0)

Stolt-Henrik

E-book


Henrik gÄr under tilnavnet Stolt-Henrik af en Ärsag. I sin vennegruppe er han lederen. Den, der kommanderer og den, der bestemmer. Til trods for, at han dog en gang imellem kommer ud for et uheld eller noget ikke altid gÄr efter hans hoved, har han det dog ganske godt. Det stopper ham dog ikke fra at fÞle sig dybt forurettet, nÄr sÄdan noget sker.

En dag mÞder Henrik to drenge, der kommer til at ryste ham i hans grundvold. De to drenge udfordrer Henrik pÄ hver deres mÄde, og bÄde hans mod og hans stolthed kommer alvorligt pÄ prÞve.

Den danske forfatter Adolph Stender (1876-1946) er kendt som en af de vÊsentligste bidragydere til dansk bÞrnelitteratur henvendt til drenge. Stender fik sin litterÊre debut i 1906 med teksterne "Frisk mod!", men der skulle gÄ flere Är, fÞr Stender udgav endnu en bog. Denne gang var der tale om ungdomsfortÊllingen "HÞg over hÞg", der udkom i 1909. Herefter udgav Adolph Stender mere end et dusin bÞrnebÞger; den sidste ("MÄlet nÄet") i 1945.

Adolph Stenders bogserie om Henrik, der ogsÄ gÄr under tilnavnet Stolt-Henrik bestÄr af fire bind, der fÞlger den vakse unge dreng i medgang og modgang. Blandt andet nÄr hans mod og stolthed bliver sat pÄ prÞve, nÄr han mÞder nye venner og nÄr han starter i skole. Serien bestÄr af fÞlgende bind: "Stolt-Henrik", "Lige bÞrn", "PÄ ret kÞl" og "Heldet fÞlger".