(2)

Suomen lasten kummituskirja

E-book


Joskus on hauska vÀhÀn pelÀtÀ.

Raili Mikkanen on kerÀnnyt monipuolisen kokoelman helppolukuisia kummitustarinoita nuorten lukijoiden ihokarvojen pörhistÀmiseksi. JÀnnittÀvÀÀ lukunautintoa lisÀÀ Sirkku Linnean hieno kuvitus.

Kummitusjutut ovat aina kuuluneet myös lasten tarinaperinteeseen. NiitÀ on kiva kertoilla kavereille, ja mitÀ kauhistuneemman reaktion kuulijoiltaan saa, sitÀ parempi.

Kirjaan eri puolilta Suomea kootut tarinat kertovat kummituksista, oudoista kulkijoista, salaperÀisistÀ katoamisista, mystisistÀ viesteistÀ ja muista kummista asioista, joille ei tunnu löytyvÀn selitystÀ.

VTM Raili Mikkanen on heinolalainen kirjailija ja toimittaja, joka on kirjoittanut yli 70 teosta.

Raili Mikkanen on saanut lukuisia kirjallisuuspalkintoja, muun muassa Suomalainen kuvakirja -palkinnon 1984, Topelius-palkinnon vuonna 2001 ja Finlandia Junior -palkinnon vuonna 2002. Vuonna 2011 Suomen Tietokirjailijat ry palkitsi Raili Mikkasen Tietopöllö-palkinnolla tunnustukseksi korkeatasoisesta lasten ja nuorten tietokirjatuotannosta. Vuonna 2012 hÀn sai kolmen vuoden vÀlein jaettavan Anni Swan -palkinnon ja vuonna 2019 Suomen Kirjailijaliitto palkitsi hÀnet lasten- ja nuortenkirjallisuuden Tirlittan-palkinnolla tunnustuksena kirjailijan koko tÀhÀnastisesta tuotannosta sekÀ työstÀ suomalaisen kirjallisuuden hyvÀksi.

Sirkku Linnea on korpilahtelainen kuvittaja. HĂ€n on valmistunut graafiseksi suunnittelijaksi Lahden muotoiluinstituutista. Sirkku Linnea on tehnyt kuvituksia mm. lastenkirjoihin, biologian oppimateriaaleihin, Pikku Kakkosen lastenohjelmiin ja Paletin postikortteihin. Suurta kiitosta Linnea on saanut mm. kuvituksistaan Suomalaiset taruolennot ja Tonttu Toljanteri -kirjoissa.