(0)

Systemets sopkvast

E-book


Lenore Beadsman har en tilltrasslad tillvaro med en försvunnen Wittgensteinstuderande farfarsmor, en dominant far som gör experiment med barnmat, en pratsam papegoja som blir frĂ€lst, en alltmer pĂ„trĂ€ngande psykoterapeut – och dessutom sitter hon i en telefonvĂ€xel som har blivit vansinnig – samtidigt som hon försöker hĂ„lla liv i en svĂ„rhanterlig kĂ€rlekshistoria. Allt skildrat i halsbrytande vĂ€ndningar och ett rasande tempo.

Systemets sopkvast Ă€r David Foster Wallaces debutroman frĂ„n 1987 och hyllades dĂ„ som en av 80-talets stora generationsromaner. Boken utgavs pĂ„ svenska 1989 och beskrevs som ”en skarpsinnig kartlĂ€ggning av vĂ„r tids Ă„ngest 
” Denna nya utgĂ„va har försetts med en introduktion till David Foster Wallaces författarskap av Malte Persson.

David Foster Wallace (1962–2008) föddes i Ithaka, New York och vĂ€xte upp i Illinois. Han studerade engelska och filosofi vid Amherst College och innehade en professur i kreativt skrivande vid Pomona College i Claremont, Kalifornien. Utöver ett flertal romaner och essĂ€samlingar skrev han noveller för tidskrifter som The Paris Review, Harper’s Magazine, The New Yorker och Science.