(0)

Ud af ghettoen

E-book


"Hvad man er seksuelt er i virkeligheden komplet ligegyldigt, det er, hvad man er som menneske, der tÌller noget. Det kan derfor heller ikke regnes for nogen livskvalitet i sig selv at tilhøre en eller anden minoritetsgruppe. Men betegnende nok bliver ghettoerne forherliget som center for en selvstÌndig homoseksuel kultur. Hvad kommer südan en idÊ af?"

"Ud af ghettoen" fortÌller om aktivistgruppen og tidsskriftet "Vennen", der i ürene 1949 til 1970 kÌmpede for homoseksuelles rettigheder og for at informere resten af samfundet om, at homoseksuelle ikke var nogen, man skulle vÌre bange for eller se skÌvt til. Martin Elmer var en af hovedkrÌfterne bag tidsskriftet, og gennem sine artikler og bøger gjorde han et imponerende stykke arbejde i at afmystificere de homoseksuelle og integrere dem i det bredere samfund.

Bogen indeholder büde artikler om konkrete aspekter af homoseksuelles liv og historie samt portrÌtter af fremtrÌdende homoseksuelle personer. Den udkom første gang i 1988 og er skrevet med samtidens sprogbrug.

Robert Cecil Martin Elmer Berg (1930-2008) var en dansk forfatter, der büde skrev under navnet Martin Elmer og Robert C. Berg. Han var oprindeligt uddannet journalist, men debuterede allerede i 1949 som forfatter, hvilket blev hans levevej i mange ür. Han skrev büde børne- og voksenbøger samt artikler om samfundsforhold. Robert C. Berg var homoseksuel, hvilket han skrev om i fagbøger og artikler. I løbet af sin over 50 ür lange karriere udgav han et vÌld af romaner, fagbøger og artikler, som skaffede ham stor anerkendelse og popularitet.