(46)

Vaniljehuset

audiobook & e-book


Vaniljehuset er en slĂŚgtshistorie om ambitioner og svigt og den svĂŚre kunst at strĂŚbe efter de rigtige mĂĽl i livet.

I slutningen af 1800-tallet vokser skomagerens søn Dusinius op i Odense som den tolvte i en søskendeflok. De trange forhold i barndomshjemmet gør ham sulten efter rigdom og anseelse, og allerede som otteürig er Dusinius i gang med at købe billigt og sÌlge dyrt. Som ung mand grundlÌgger han et handelsfirma - Vaniljehuset - som snart bliver et af landets førende.

Under et ophold pü Hareskov Kuranstalt i 1929 ser den Ìldre, hjertesvage Dusinius tilbage pü sit omtumlede liv, sin barndoms trÌngsler, sin ungdoms forvirrede kÌrlighedsforhold og de lyssky forretningsforbindelser han fik under Første Verdenskrig og som endnu forfølger ham.

Mich Vraa (f. 1954) er forfatter og litterær oversætter. I 2016 udkom romanen "Haabet" om slavetiden i Dansk Vestindien og blev nomineret til Politikens Litteraturpris og DR Romanprisen. "Peters kærlighed", en roman om Peter von Scholten, udkom i 2017, og i 2018 fulgte "Faith" der er sidste bind i Mich Vraas roste og prisnominerede romantrilogi om Dansk Vestindien. Nogle af tidens største engelske og amerikanske forfattere er kommet på dansk i Vraas oversættelse, blandt andre Ernest Hemingway, John Williams, Anthony Doerr, Jonathan Franzen og Don DeLillo. Mich Vraa modtog i 2014 Dansk Oversætterforbunds Ærespris.


Narrator: Paul Becker
Duration: