(0)

Vergils Aeneide

audiobook & e-book


En af litteraturhistoriens stĂžrste klassikere i en revideret, gennemillustreret udgave - uden ledsagerbind.

Vergils Aenide er fortÊllingen om den trojanske helt, Aeneas, og hans flugt til Italien efter Trojas fald. Undervejs udsÊttes han for mange trÊngsler og farlige eventyr, herunder fristelserne hos Karthagos skÞnne dronning Dido, men til sidst nÄr han sammen med sine mÊnd og sin sÞn frem til latinernes land, hvor han efter mange prÞvelser ender som sejrherre og romernes stamfader.

Aeneas og hans mÊnd var flygtninge fra en krig, som vel hverken i antal dÞde, sÄrede eller fordrevne eller i militÊr teknik kan mÄle sig med vor tids, men for ofrene hver for sig gjorde det ingen forskel. De rejste til en - for dem - ny verden, hvor de sÞgte at skabe sig en ny fremtid sammen med de folk, som var der i forvejen og slet ikke hilste indvandrerne velkomne.

Vergils tema er Äbenbart evigt, og han behandler det, sÄ bÄde gruen og hÄbet fÄr sit. Med den kunst, som har gjort hans nu totusindÄrige digt til et evigt eje. Otto Steen Due har indlagt sig stor hÊder som fordansker af den klassiske latinske og grÊske litteratur, ikke mindst Homers Iliade og Odyssé. Hans oversÊttelse af Vergils Aeneide udkom fÞrste gang i 1996, men er nu - ligesom Ovids forvandlinger - blevet grundigt revideret og fremstÄr nu, med nye illustrationer af Peter Brandes.


Narrator: Thomas Leth Rasmussen
Duration: