(1919)

Verivelka

audiobook & e-book


Joskus ystÀvyys on lakia vahvempi.

Verivelka aloittaa uuden DELTA-sarjan. Arttu Tuominen kuvaa porilaista poliisiyksikköÀ ratkomassa rikostapauksia, jotka laittavat sen jÀsenet punnitsemaan omia valintojaan ja arvojaan. Tuoreella tavalla kirjoitetussa sarjassa yhdistyy Tuomisen mestarillinen juonenkuljetus ja inhimillinen kosketus.

MyöhÀinen syksy. Porin Ahlaisissa tapahtuu raaka, mutta poliisin nÀkökulmasta tavanomainen surmatyö. MökillÀ, jossa on koolla iso ryyppyporukka, puukotetaan mies. Tapauksella on useita silminnÀkijöitÀ mutta vÀhÀn surijoita; uhrilla on poikkeuksellisen vÀkivaltainen rikostausta.

Komisario Jari Paloviita, ylennyksen saanut perheenisÀ, hÀtkÀhtÀÀ kuullessaan Ahlaisten surmasta epÀillyn miehen nimen: poikavuosina samainen puukottaja oli hÀnen paras ystÀvÀnsÀ, rikkonaisesta kodista tullut tinkimÀtön ja auttavainen toveri, joka puolusti hÀntÀ julmissa kiusaamistilanteissa. Paloviita on aina tuntenut olevansa elÀmÀnsÀ velkaa nykyisin syrjÀytyneenÀ kulkevalle ystÀvÀlleen.

MitÀ loppujen lopuksi tarkoittaa ikuisen lojaalisuuden lupaus, verivala?

Koskettava ja vetÀvÀ rikosromaani salaisuudesta ja syyllisyydestÀ.

”Kerronnaltaan, tyyliltÀÀn, jĂ€nnitysasteeltaan ja syvĂ€llisyydeltÀÀn Verivelka on paras Tuomisen tĂ€hĂ€nastisista romaaneista.”

Satakunnan kansa

"Tuomisen teksti tuo paikoin mieleen niin Stephen Kingin kuin suomalaisen poliisi- ja rikosromaanin edesmenneen grand old manin Matti YrjÀnÀ Joensuun. SekÀ poliisit ettÀ muut henkilöhahmot ovat Tuomisen tarinoissa moniulotteisia ihmisiÀ, rikokset eivÀt tapahdu tyhjiössÀ, eikÀ ole olemassa ulkoistettua pahaa, jota olisi mutkatonta syyttÀÀ ja rangaista."

APU

"Verivelka on taitavasti rakennettu, hienosti kirjoitettu, kypsÀ murhenÀytelmÀ ja intensiivinen jÀnnÀri."

Kansan Uutiset

"Koulukiusaajan moniongelmaisesta perheestÀ sekÀ ystÀvyydestÀ kertova rikosromaani Verivelka yllÀtti ja koukutti ahmimaan sen hetkessÀ. Kirjailijan yhteiskunnallinen tarkkanÀköisyys tuo juoneen syvyyttÀ ja eettistÀ pohdintaa. Moniulotteiset henkilöhahmot tuovat mieleen Matti YrjÀnÀ Joensuun mahtavat HarjunpÀÀ-kirjat. Uuden rikossarjan aloituksella on silti vahva oma ÀÀni. Verivelka on koskettava ja ajankohtainen."

Opettaja -lehti

Porissa asuva Arttu Tuominen (s. 1981) työskentelee ympÀristötarkastajana ja kirjoittaa iltaisin tummia, realistisuudessaan kovaotteisia rikosromaaneja. Erityisen vaikuttavasti Tuominen kuvaa moraalin jÀrkkymistÀ ja ihmisiÀ vaikeiden valintojen ÀÀrellÀ.


Narrator: Ville Tiihonen
Duration: