(0)

Vidne til historien

E-book


Jan Stage efterlod sig et stÞrre forfatterskab af krimi- og spÊndingsromaner og havde ogsÄ sat sig synlige sport som krigskorrespondent og essayist, men i de sidste Är inden sin dÞd skrev han en rÊkke historier, der ikke nÄede at blive udgivet i bogform i hans levetid.

Disse sidste fortĂŠllinger – heriblandt tre der aldrig tidligere har vĂŠret offentliggjort – bevĂŠger sig i grĂŠnseomrĂ„det mellem fakta og fiktion og har som udgangspunkt en tid og et sted, hvor begivenheder af afgĂžrende betydning for vore dages politiske univers og historie udspillede sig.

Men historierne giver samtidig et nuanceret indblik i Jan Stages mangefacetterede personlighed: den erfarne verdensmand, den koldblodige krigskorrespondent, den socialt indignerede samfundsborger og ikke mindst den gamle revolutionÊre undergrundskÊmper, der slÄs med desillusionen.

Den legendariske danske journalist og forfatter Jan Stage (1937-2003) var i mange Är Latinamerika-korrespondent for Information. EfterfÞlgende arbejdede han som rejsende reporter for Politiken og har blandt andet rejst i krigszoner verden over. Ud over essays og erindringer fra sin tid som korrespondent har Stage udgivet digtsamlinger og adskillige spionromaner. Hver romans handling udspiller sig i et nyt land, hvor Stage trÊkker pÄ sine egne erfaringer som udstationeret reporter.