(0)

Vill du ha barn med mig?

E-book


Åsa Jinder Ă€r en av Sveriges mest populĂ€ra artister och dessutom författare. Efter tolv Ă„rs frĂ„nvaro frĂ„n den litterĂ€ra scenen slog hon 2008 in pĂ„ ett nytt spĂ„r. Vill du har barn med mig? Ă€r en relationsroman om det ofta tabubelagda Ă€mnet barnlöshet, en gripande historia skriven med humor, djup och vĂ€rme.

Nora Àr programpresentatör pÄ en stor kommersiell tv-kanal. Hon lever ett typiskt singelliv som mest gÄr ut pÄ att jobba, trÀna och festa. Visst lÀngtar hon efter den stora kÀrleken, men hur lÀtt Àr det att hitta honom i Stockholmsvimlet?

En kvÀll blir Nora hopplöst berusad pÄ en kÀndisfest pÄ Café Opera och hon tar sin tillflykt till KungstrÀdgÄrden för att undvika skandal. Ensam, förvirrad och ledsen rÀddas hon av en ung man som sÀtter henne i en taxi och följer henne hem. Han bÀr henne in i lÀgenheten, tar av henne de smutsiga klÀderna och bÀddar ner henne i sÀngen.

Morgonen dÀrpÄ Àr Nora sÄ skamsen att hon knappt kan tala med honom. Men de trÀffas pÄ nytt och snart Àr de handlöst förÀlskade. De flyttar ihop och efter bara ett halvÄr sÀger Joakim de magiska orden: Vill du ha barn med mig?

Nora Àr i sjunde himlen. Joakim Àr snygg, smart och rolig, och trots att Nora inte lÀngtat efter barn tidigare kÀnns det plötsligt alldeles sjÀlvklart. Varför ska de vÀnta? De Àlskar ju varandra!

Men deras gemensamma beslut blir början pĂ„ en lĂ„ng och smĂ€rtsam resa. Det var inte sĂ„ lĂ€tt som de hade trott att fĂ„ barn och snart befinner sig Nora och Joakim i en karusell av hormonbehandlingar och provrörsbefruktningar. Nora blir allt mer besatt av tanken pĂ„ barn samtidigt som plĂ„gsamma minnen frĂ„n barndomen vĂ€cks till liv. FörhĂ„llandet sĂ€tts pĂ„ hĂ„rda prov och frĂ„gan Ă€r om det kan överleva 


Vill du ha barn med mig? Ă€r en samtidsroman med hög identifikationsfaktor. Den handlar om kĂ€rlek, vĂ€nskap och den allt uppslukande lĂ€ngtan efter barn. PĂ„ samma sĂ€tt som Kajsa Ingemarsson och Marian Keyes lyckas Åsa Jinder fĂ„nga upp den dramatik som finns i vardagen och skriva underhĂ„llande om allvarliga Ă€mnen.

Åsa Jinder Ă€r riksspelmannen som gav nyckelharpan ett ansikte, Ă€lskad textförfattare och kompositör samt författare till tre böcker. Hennes första diktsamling Min blĂ„aste tröja kom ut 1978 pĂ„ eget förlag, 1990 kom den kritikerrosade lyriksamlingen Bli min mamma igen och 1996 var det dags för romandebuten KĂ€rlek- –störst av allt, smĂ€rtsammast.