(0)

Vold som hverdag

E-book


Niels Frid-Nielsen stiller skarpt pü voldens mange ürsager og udtryksformer. Vold kan bruges til adspredelse, eufori og som et simpelt middel til at blive rigere. Bogen tager os med til byer, hvor volden er blevet hverdag: London, Stockholm, Los Angeles og sügar Nørrebro, hvor Niels Frid-Nielsen selv har bevidnet kampe mellem demonstranter og politiet, nür det gür allervÌrst for sig.

Niels Frid-Nielsen tegner billeder af uhyggelige fremtidsscanerier, hvor polarisering mellem den tryghedssøgende Ìldre befolkningsgruppe og oprørske, grÌnsesøgende unge fører til endnu vÌrre voldelige sammenstød, end vi hidtil har set. Han advarer mod misforstüet politisk korrekthed og foreslür i stedet, at man styrker demokratiet og ligheden i samfundet gennem uddannelse, arbejde og nye fÌllesskaber for at kommer roden til volden til livs.

Den danske forfatter Niels Frid-Nielsen (f. 1958) har i en lang ürrÌkke vÌret tilknyttet Danmarks Radio som kulturjournalist- og kommentator. Han har udgivet flere bøger om kultur og subkulturer i büde Danmark og udlandet. Niels Frid-Nielsen er oprindeligt uddannet exam.art. i nordisk litteratur og sprog fra Københavns Universitet.