Dublinin murhat

Series ‱ 5 books

”MinĂ€ tiedĂ€n kuka hĂ€net tappoi.”

Salapaikassa on psykologista piinaa ja ÀlykÀstÀ rikostutkintaa yhdistÀvÀn sarjan viides osa, sukellus hyvÀosaisten nuorten pÀÀnsisÀiseen pimeyteen.

Poliisi Stephen Moran on kiihdyksissÀÀn: nuoren Chris Harperin tapaus nÀyttÀÀ vihdoin avaavan hÀnelle tien Dublinin murharyhmÀÀn. Poika löydettiin vuotta aiemmin murhattuna kalliin yksityisen tyttökoulun mailta. Kun rikosylikonstaapeli Antoinette Conway lÀhtee kÀymÀÀn koululla ja avaa tutkinnan uudelleen, Moran tarttuu tilaisuuteen. Mutta tyttökoulun klaustrofobiseen, etuoikeutettuun maailmaan kÀtkeytyy julmuutta ja salaperÀisyyttÀ, jota poliisit eivÀt ole osanneet kuvitella. Teini-ikÀisten tyttöjen ystÀvyyssuhteiden takana vaikuttavat tiukka arvojÀrjestys, valtataistelu ja kaikkein vaarallisimmat, tarkoin varjellut salaisuudet.

Amerikkalais-irlantilainen Tana French (s. 1973) on kirjoittanut yhdeksĂ€n romaania, joita on myyty yli kahdeksan miljoonaa kappaletta. Lukuisia palkintoja kerĂ€nneessĂ€ Dublinin murhat -sarjassa ovat suomeksi ilmestyneet Pimennossa, Ilmetty, Umpikuja ja Hylkymaa. Suomessakin suosittu tv-sarja Dublin Murders – Tappaja Dublinissa perustuu Frenchin romaaneihin.