Komisario Banksin tutkimuksia

Series ‱ 5 books

”Laadukasta dekkariviihdettĂ€ tarjoiltuna ammattilaisen elkein.” – Kirkus Reviews

Huumeita, ihmiskauppaa ja muukalaisvihaa. Tilanne on monella tapaa kÀrjistynyt, ja ylikomisario Alan Banksin on löydettÀvÀ vastaukset nopeasti ennen kuin jÀnnitteet rÀjÀhtÀvÀt.

Nuori tunnistamaton poika löytyy murhattuna jÀteastiasta. Samaan aikaan toisaalta löytyy kuusikymppisen heroiiniaddiktin ruumis. JÀlleen yksi surullinen huumekuolema vai kenties jotain vielÀkin synkempÀÀ? Tutkimusten edetessÀ alkaa nÀyttÀÀ siltÀ, ettÀ tapaukset liittyvÀt toisiinsa. Johtolangat vievÀt jÀrjestÀytyneen rikollisuuden pimeimmÀlle puolelle, ja juuri kun poliisin tÀytyisi olla terÀvimmillÀÀn, Banks huomaa keskittymisensÀ herpaantuvan. LÀheinen ystÀvÀ Zelda on joutunut tilanteeseen, joka uhkaa kÀydÀ yhÀ vaarallisemmaksi.

Peter Robinson (1950–2022) asui Kanadassa, mutta oli kotoisin Pohjois-Englannin YorkshirestĂ€, jonne hĂ€nen kirjansa sijoittuvat. Palkitun dekkarisarjansa ylikomisario Alan Banksista hĂ€n aloitti vuonna 1987. Kirjoihin perustuva, viiteen tuotantokauteen yltĂ€nyt Ylikomisario Banks -tv-sarja (2010–2016) on löytĂ€nyt faninsa Suomestakin. Robinson julkaisi dekkareiden lisĂ€ksi novelleja ja runoja.