Marduriens lju

Series ‱ 1 books

Kejsaren och hans soldater har tagit allt ifrĂ„n sextonĂ„riga Rikamu – hennes hem, hennes kĂ€re farbror och hennes lovande framtid som en framstĂ„ende stensiare. Nu lever hon som hemlös ficktjuv bland trĂ€dtopparna i den stora skogstaden Galuban, dĂ€r kejsarens son prins Shalarun snart kommer att gifta sig. Ceremonierna inför bröllopet samlar rika gĂ€ster frĂ„n hela Valarien och skapar mĂ„nga möjligheter för en ficktjuv. Men Rikamu hoppas pĂ„ mer Ă€n pengar. Med lite list, mycket mod och en hel del hjĂ€lp av en osalig ande söker hon hĂ€mnd.

HĂ€mnden Ă€r dock inte lĂ€tt att fĂ„, för prins Shalaruns utlĂ€ndska brud har med sig en fruktansvĂ€rd krigare frĂ„n en annan vĂ€rld: Markus av Trolyrien. Till det yttre ser han ut som en blek, kortvĂ€xt yngling som gör bort sig pĂ„ komiska sĂ€tt inför de viktiga bröllopsgĂ€sterna. Men han bĂ€r pĂ„ en urgammal kraft som kan omintetgöra Rikamus planer – en kraft som kan fĂ„ henne att tvivla pĂ„ allt.

Marduriens ljus Àr en fristÄende serie i samma vÀrld som den hyllade serien Markus av Trolyrien.

“ Jag sĂ„g fram emot varje nytt kapitel med spĂ€nning, trots att jag inte brukar vara sĂ„ intresserad av böcker.” (David, 14 Ă„r)

“Joseph A. Davis skriver unik och spĂ€nnande fantasy.” (Bookishly falling)

En ny fristÄende bokserie satt i samma vÀrld som Joseph A. Davis tidigare hyllade serie Markus av Trolyrien. Nya karaktÀrer och en ny spÀnnande berÀttelse som kommer att trollbinda nya och gamla lÀsare, samtidigt som flera av tidigare Àlskade karaktÀrer Äterkommer.

Det hÀr Àr fantasy nÀr den Àr som bÀst, fylld av spÀnning, humor och intressanta karaktÀrer. I likhet med Terry Pratchetts böcker Àr det omöjliga möjligt och det annorlunda det naturliga. I Valarien Àr det inte konstigt att grÀset Àr blÄtt eller att varje by har Ätminstone en snigel stor som ett hus, att man springer pÄ trÀdens kronor eller att man firar varandras snytdagar istÀllet för födelsedagar. I den hÀr vÀrlden kan allting hÀnda.

EPUB3: Reflowable

1 of 1 titles

You've displayed all the books in the series Marduriens lju