(2)

32 centimeter

audioboek en e-book


Harvey Weinstein, Louis C. K., Kevin Spacey og nu: Alfred Andersen, den stĂžrste og mest berĂžmte danske tv-entertainer sigtet for sexovergreb og bragt til fald.

Alfred Andersen, Danmarks hÞjt elskede og mest berÞmte TV-entertainer er ved at forberede sit store 50 Ärs fÞdselsdagsshow, Kald mig Al, der skal sendes live fra Operaen i KÞbenhavn. Alfred, der er en celebritydyrker af Guds nÄde, vil have store internationale stjerner til at optrÊde, deriblandt Johnny Depp. Der er lagt op til et show, der vil gÄ over i tv-historien som det stÞrste nogensinde, men tre uger inden showet lÞber af stabelen, sker katastrofen: Ikke mindre end fire kvinder anklager ham for sexovergreb. Anklagerne er sÄ hÄrde, at TV-kanalens chef ikke ser anden udvej end at fyre ham. I lÞbet af fÄ timer styrter Alfred fra himmel til helvede. Forholdet til hans kone Raquel, den tidligere berÞmte fotomodel, og hans datter Cathrin, gÄr i stykker. Alfreds millionvilla pÄ Hambros Alle i Hellerup bliver belejret af journalister, fotografer og TV-hold, og han bliver spÊrret inde i sit eget hjem. Hvordan skal han slippe ud? Han er fuldstÊndig knust, har han en chance for at rejse sig, eller er hans liv Þdelagt for bestandig?

Morten Sabroes nye brandaktuelle roman, 32 centimeter, har en usÊdvanlig tilblivelseshistorie. Kimen til den blev lagt pÄ tre legendariske Latterkrampe-mÞder pÄ Politikens Forlag for godt et Är siden. Her kom hovedpersonen, Alfred Andersen til verden. Det var ogsÄ her ideen til hans fald fra tinderne pÄ grund af fire anklager om sexovergreb opstod. Sabroe skrev manuskriptet fÊrdig og afleverede det i oktober, samme mÄned New York Times satte en halv verden i brand og bevidstgjorde kvinder i den vestlige verden hurtigere end noget tidligere set, da avisen offentliggjorde sexanklagerne mod Hollywoods magtfulde filmproducent Harvey Weinstein.

Sabroe siger: ’Det har jeg godt nok ikke prĂžvet fĂžr. At sidde et helt Ă„r og skrive en historie der var ved at blive fortalt pĂ„ nĂŠsten samme mĂ„de ude i den der virkelighed, that really blew my mind. Her er den sĂ„, historien om magtfulde mĂŠnd og deres egodrevne seksualliv, skrevet med hĂžj humor.'


Verteller: Dan Schlosser
Duurtijd: