(699)

8 x murha: Asianajaja henkirikosjuttujen avustajana

audioboek en e-book


Kun joku tapetaan / kuolee vÀkivaltaisesti, se ei koske vain uhria ja tekijÀÀ, vaan siinÀ on myös omaisia molemmilta puolilta.

- Kari Eriksson

Murha on rikoksista vakavin ja peruuttamattomin. Ihmisen surmaamista ei voi koskaan hyvÀksyÀ, mutta kykeneekö tekoon johtaneita syitÀ tai tekijÀÀ milloinkaan ymmÀrtÀmÀÀn? MikÀ on uhrin ja omaisen asema? Kuinka voi selvitÀ lÀheisen ihmisen menettÀmisestÀ, kun kuolema tulee yllÀttÀen vÀkivallan kautta?

Suomen kokenein henkirikosjuttujen asianajaja Kari Eriksson kÀsittelee nÀitÀ vaikeita kysymyksiÀ kahdeksan kertomusta sisÀltÀvÀssÀ kirjassaan. Eriksson on toiminut yli sadassa henkirikosjutussa sekÀ syytettyjen ettÀ omaisten avustajana. Asianajajan arki ja työ sekÀ hÀnen oma tapansa hoitaa kaikkein vaikeimpia rikoksia avautuu mielenkiintoisella tavalla nÀiden erilaisten tapausten myötÀ.

Kaikissa kertomuksissa keskiössÀ on ihminen: heikko, tunteva ja erehtyvÀ. Murhaaja on ihminen vielÀ rikoksensa jÀlkeenkin. Sureva omainenkin voi pikkuhiljaa toipua ja selvitÀ, vaikka ei ehkÀ koskaan tule entiselleen.

Varatuomari Kari Eriksson on toiminut asianajajana vuodesta 1993. HÀnen tunnetuin murhajuttunsa lienee tÀssÀkin teoksessa kÀsiteltÀvÀ sarjakuristaja Michael PenttilÀn tapaus.


Verteller: Jussi Puhakka
Duurtijd: