(17)

Aavelaiva

audioboek en e-book


SiitÀ lÀhtien, kun Turo-ukko karkoitettiin mökistÀÀn, hÀn on asustanut rannassa yksinÀÀn olevassa aluksessa, jota hÀn on pitÀnyt omana valtakuntanaan. Kun hÀn erÀÀnÀ iltana palaa kalanmyyntireissulta, hÀn huomaa kaksi merkittÀvÀÀ asiaa. EnsinnÀkin joku on kÀynyt laivassa hÀnen poissa ollessaan, ja toiseksi hÀn löytÀÀ alukseen kÀtketyn ruumiin. HyistÀ tapausta lÀhtee selvittÀmÀÀn legendaarinen salapoliisi Klaus Karma.

Aavelaiva vuodelta 1943 on Outsiderin eli Aarne Haapakosken jÀnnitysromaani, joka ei jÀtÀ kylmÀksi. Kertomuksessa seikkailee arkkitehti-salapoliisi Klaus Karma, josta on kehkeytynyt uransa aikana kauhistuttavien tapausten konkariselvittÀjÀ.

Klaus Karma on ÀlykÀs ja omaperÀinen arkkitehti, joka on kunnostautunut myös salapoliisina. Karma-sarjassa hÀn seikkailee rikosten ja murhamysteerien maailmassa 1900-luvun alun Suomessa.

Aarne Viktor Haapakoski (1904–1961), joka tunnettiin kenties parhaiten nimellĂ€ Outsider, oli suomalainen kirjailija ja toimittaja. Yli 2500 tarinaa uransa aikana kirjoittanut Haapakoski kĂ€ytti runsaasti eri salanimiĂ€. HĂ€nen tunnetuimpiin teoksiinsa lukeutuvat muun muassa Kalle-Kustaa Korkin seikkailut ja Pekka Lipposen seikkailut 1940-luvulta lĂ€htien.


Verteller: Teemu MĂ€kinen
Duurtijd: