(3)

Aldrig mer epa

audioboek en e-book


Frans och Lisa kör en tur med Bettan, de vill vara ensamma en stund. En BMW lĂ€gger sig bakom och tutar flera gĂ„nger. Han vill köra förbi men landsvĂ€gen Ă€r för smal. Han ger dem fingret och kör om trots att sikten Ă€r dĂ„lig. En mötande Volvo tvingas av vĂ€gen och kraschar. Föraren i BMW:n smiter frĂ„n platsen. Kvinnan i Volvon överlever, men Frans kĂ€nner skuld och mĂ„r dĂ„ligt av det som hĂ€nt. Plötsligt vill han inte lĂ€ngre köra epa. VĂ€nnerna försöker hjĂ€lpa honom – olyckan var ju inte hans fel! Vad kommer polisen fram till i sin utredning? Kommer Frans att kunna köra epa igen?

Magnus Ljunggren Àr en populÀr och prisbelönt barn- och ungdomsboksförfattare. I sin serie Epa-liv skriver han för de som Àlskar epa-traktorer och lÀgger mycket tid pÄ dem. Aldrig mer epa Àr den femte delen i tonÄrsserien Epa-liv av Magnus Ljunggren.

Sagt om Epa-dunk och hemligheter:

Detta Àr en lÀttlÀst ungdomsbok som kan locka motorintresserade ungdomar att börja lÀsa, men som förhoppningsvis ocksÄ hittar fram till lÀsare som Àr intresserade av relationer.

Helene Ehriander, BTJ

Sagt om Repor i lacken:

Repor i lacken Ă€r en relativt lĂ€ttlĂ€st bok med korta meningar, Lix 16. Det Ă€r positivt att det kommit ett antal böcker om ungdomar som har motorintresse. /
/ Förhoppningsvis kan denna bok fĂ„ de ungdomar som inte Ă€r intresserade av böcker, men av motorer, att börja lĂ€sa.

Ulf Tegnander, BTJ

Sagt om MisstÀnkt för brott:

Fram till nu har det inte skrivits sÄ mÄnga böcker om ungdomar som har motorintresse. DÀrför bör boken kunna finna en lÀsekrets. I en klass med mÄnga som har fordonsintresse bör boken kunna fungera bra att lÀsa gemensamt.

Ulf Tegnander, BTJ

LÀttlÀsta böcker frÄn Nypon Àr ofta nÄgot kortare, har alltid ett lÀttare sprÄk och ett innehÄll anpassat för den tÀnkta lÀsarens Älder. Nypons böcker Àr indelade i sex nivÄer. Böckerna i serien Epa-liv ligger pÄ nivÄ 4 av 6.