(102)

Apteekkari Melchior ja Olevisten kirkon arvoitus

audioboek en e-book


Apteekkari Melchior -sarja sijoittuu 1400-luvun Tallinnaan. VielÀ rakenteilla olevan kaupungin siluettia hallitsee Toompean linnoitus. Saksalainen ritarikunta on juuri karkottanut ryöstelevÀt vitaaliveljet ItÀmereltÀ, ja kasvavassa kaupungissa vilisee kauppiaita, sotilaita, kirkonrakentajia, dominikaanimunkkeja ja maallikkoveljiÀ, raatimiehiÀ ja maankiertÀjiÀ.

Tarina alkaa, kun korkea-arvoinen saksalaisritari murhataan Toompealla. Uhrin pÀÀ on leikattu irti ruumiista, ja suusta löytyy gotlantilainen kolikko. Murhaaja ei tyydy yhteen uhriin vaan jatkaa hirmutöitÀÀn pitÀen koko kaupunkia kauhun vallassa. Pian nuori ja nokkela apteekkari Melchior pyydetÀÀn voudin avuksi selvittÀmÀÀn tapausta. Arvoitusten labyrintti johtaa Melchiorin muinaisten balttilaislegendojen ja vitaaliveljien salaisuuksiin. Mysteerin polttopisteessÀ on rakenteilla oleva Olevisten eli PyhÀn Olavin kirkko.

Hargla pitÀÀ jÀnnityksen yllÀ loppuun saakka: tarinan odottamaton loppuratkaisu avautuu vasta viimeisillÀ sivuilla, jossa Melchior vihdoin paljastaa syyllisen. Kirjailija Indrek Hargla (salanimi) on Viron tunnetuin scifi- ja fantasiakirjailija. Olevisten kirkon arvoitus on hÀnen ensimmÀinen historiallinen rikosromaaninsa.


Verteller: Ville Tiihonen
Duurtijd: