(122)

Arvet efter Hilda

audioboek en e-book


En kÀnsloladdad familjesaga om hemligheter och ett mörkt förflutet, kÀrleken mellan en mamma och tre döttrar och om att slutligen hitta hem.

I Melbourne hittar Emily en mystisk dödsannons över en kvinna vid namn Hilda Andersson nÀr hon rensar i sina bortgÄngna förÀldrars hem. Samma annons hittar Therese i Stockholm efter ett av sin mammas mÄnga sjÀlvmordsförsök.

Utan vetskap om varandras existens reser bÄde Emily och Therese till sina mödrars barndomsby GrangÀrde i Dalarna för att ta reda pÄ mer om sitt ursprung. VÀl dÀr förenas de med varandra och den tredje kusinen, Moa, som har fullt sjÄ med att reda i mormoderns dödsbo.

Tillsammans börjar kusinerna nysta i familjens historia och ju mer de fÄr reda pÄ desto fler blir frÄgorna. Varför lÀmnade tvÄ av systrarna byn i sÄdan hast, utan att nÄgonsin ÄtervÀnda? Och stÀmmer det segdragna ryktet som sÀger att mormor Hilda har en man begraven i trÀdgÄrden?

Elin Eldestrand Àr född i Ludvika men bor numera i Stockholm. Hon debuterade som författare 2016 med feelgood-romanen "En framtida hemmafrus bekÀnnelser".