Efter 2. Verdenskrig er det danske landskab og hele trafikstrukturen blevet omkalfatret. Bilen er det mest iøjnefaldende enkeltfænomen i denne forvandling. Motorveje, udflytning, trængsel i byer og på landeveje, børn og gamles fordrivelse fra færdselsårerne, cyklisternes decimering, miljøforværringen og et enormt antal ulykker – alt dette og mere til er fulgt i kølvandet på de mange biler.
Torben Lange har sat sig for at kaste lys over de omkostninger, den massive bilisme har ført med sig. I en række beretninger hentet fra virkeligheden – eller inspireret af den – sætter han projektøren på den umenneskeliggørelse der følger i Automobilfascismens spor. Også en række særligt sagkyndige har deltaget med bidrag, der sætter problemerne i fokus.
Torben Lange (1934-2012) er født i Aarhus og opvokset på børnehjem. Han debuterede i 1965 med novellesamlingen "Civilisation". Hans forfatterskab er præget af social indignation blandet med en god portion humor og skildrer ofte mennesker på samfundets bund. Torben Lange har udgivet både digte, noveller, romaner og dokumentariske bøger.