(0)

Bandet

e-book


SÄngaren i bandet faller livlös ned framför mikrofonen. Allt tyder pÄ en olycka med elektriciteten, men Àr det verkligen sÄ enkelt?

"Bandet" följer popgruppen The Diamonds irrvÀgar i den djungel som var musikbranschen under 60- och 70-talen. För att anpassa sig till publiken blir de dansbandet Diamanterna. Under de evighetslÄnga folkparksturnéerna uppkommer frÄgor kring vad som Àr kÀrlek till musiken och vad som bara Àr ett arbete. Allting stÀlls pÄ sin spets nÀr sÄngaren en kvÀll faller död ner pÄ scenen.

Romanen frÄn 1978 dokumenterar en viktig tid för populÀrkulturen, men Àr samtidigt sÄ pass genomskÄdande att cynismen som blottas lÀtt kÀnns igen Àven idag.

Kjell E Genberg föddes i byn Gia i HÀlsningland 1940 och flyttade pÄ 60-talet till Stockholm. DÀr var han manager för flera av Sveriges mest kÀnda popband, men sadlade under 70-talet om till författare och har sedan dess frÀmst skrivit deckare. "Bandet" frÄn 1978 Àr en bÄde nostalgisk och vass bild av tiden bakom kulisserna inom svensk popmusik pÄ 60-talet.