(0)

Bandiitti

audioboek en e-book


Kuinka lÀhteÀ prosenttijengistÀ pÀÀtymÀttÀ metsÀhautaan?

Bandiitti kertoo kerholiiveistÀ luopumisen vaikeudesta.

Jari ”Rapu” Raappana seurasi nuoruuden haavettaan ja liittyi pahamaineisen Bandidos MC:n jĂ€seneksi. Unelmassa oikeamieliset veljet elivĂ€t vapaina yhteiskunnan kahleista. HeidĂ€t saattoi erottaa toisistaan vain kuolema.

Raappana eteni jengin arvoasteikossa asekersantiksi ja presidentiksi. Turpaan saaminen ei tehnyt tiukkaa mutta muiden satuttaminen vaivaa edelleen. HÀn muistaa hyvÀllÀ yhteiset ajomatkat ja muutamat nokkelat rikokset. Kotona lapset kasvoivat kuitenkin ilman isÀÀ, kerho oli kaikessa ensisijalla.

Kun kokaiinipöly laskeutui, sen takaa paljastuivat kerhoelÀmÀn rumat kasvot.

Jari Raappana on keski-ikÀinen mies, joka ei enÀÀ halua olla bandiitti vaan jatkaa elÀmÀÀ omilla ehdoillaan. HÀn on pÀÀssyt eroon kerhosta mutta jÀÀnyt roikkumaan löysÀÀn hirteen, jossa ei voi tietÀÀ, milloin menneisyys kolkuttaa ovella. ElÀmÀ voi silti olla ihanaa. Kirjailija, toimittaja Janne Huuskosen teoksia ovat muun muassa jÀrjestÀytynyttÀ rikollisuutta kÀsittelevÀ Kultainen vasikka (2019, yhdessÀ Mikko Gustafssonin kanssa) ja gangstarÀppiÀ avaava Pistooli Guccin laukussa (2023, yhdessÀ Janne Ranisen kanssa).