(25)

Barnsoldater

audioboek


Malmö Àr en stad dÀr klyftorna vÀxer, vÄldet blir rÄare och kriminaliteten sjunker lÀngre och lÀngre ner i Äldrarna. Alexandra Leon kÀmpar med sin sjukdom i en del av Malmö, och i en annan finns Conny Lindström. Han Àr inte lÀngre ett hot mot henne, men han vill komma Ät nÄgot som hon har och anvÀnder de fÄ medel som han fortfarande förfogar över för att fÄ som han vill.

Bland de kriminella finns gÀngledare som hÀnsynslöst utnyttjar andra för att bygga upp förmögenheter genom droger och penningtvÀtt. De drar sig inte för att anvÀnda barn som kurirer och spanare. Men barnen tröttnar pÄ att vara hantlangare och vill ha sin del av kakan. De har modet att göra det ingen vuxen skulle vÄga. Den orÀdde gÀngledaren Adnan, tolv Är, och Alexandras modige styvson Maher, elva Är, tar med lÀsaren pÄ en hisnande resa bland miljonprogrammens höghus.

Barnsoldater Àr den tredje delen i Malmö Noir-serien som skildrar en brutal kriminalitet i dagens Malmö. Det Àr en berÀttelse om droger, vapen och gÀng. Men ocksÄ om lojalitet, kÀrlek och sorg. Och om hur det Àr att försöka göra det rÀtta nÀr varje beslut ÀndÄ blir fel.


Verteller: Peter Öberg

Duurtijd: