(0)

Broerne i Kanchanaburi

e-book


Hvem har ikke af og til overvejet at stĂ„ af rĂŠset; droppe jobbet, skride fra det hele og slĂ„ sig ned et nyt sted, hvor man kan starte pĂ„ en frisk? Det er dog kun fĂ„, som fĂžrer drĂžmmen ud i livet. Dan Andersen er en af disse fĂ„. Han har droppet sin trygge tilvĂŠrelse og er rejst til Thailand, hvor byen Kanchanaburi bliver hans nye hjem. Her mĂžder han den karismatiske englĂŠnder Mark ’Spider’ Jenkins, og de to knytter et venskab. Men med tiden viser det sig, at Spiders personlighed ogsĂ„ rummer skyggesider. Lidt efter lidt bliver Dan viklet ind i englĂŠnderens net af bedrag. En dag mĂ„ Dan se i Ăžjnene, han er blevet del af et foretagende, som handler med narkotika, og hans arbejdsgiver skyer ingen midler for at holde forretningen kĂžrende.

Broerne i Kanchanaburi handler om venskab, drÞmme og jagten pÄ den uopnÄelige frihed.

Uddrag af bogen:

Og festede igennem, det gjorde vi ogsĂ„ denne aften. Adskillige Ăžl senere proklamerede Spider: ”Vi er den landsforviste generation. Generationen som er blevet landsforvist fra vores hjemland, fordi vores landsmĂŠnd ikke forstĂ„r os.”

”Vi er kun tre,” svarede jeg. ”Er det ikke lidt af en overdrivelse at kalde det en generation?”

”Dem der kaldte sig for beatgenerationen, var ogsĂ„ kun tre,” sagde Votan.

”Ginsberg, Kerouac, Cassady og Burroughs giver fire,” sagde jeg. ”Og der var vist ogsĂ„ et par stykker mere.”

”Tre eller fire, hvad betyder det?” lĂžd det fra Spider. ”Vi er den nye beatgeneration, de nye beatniks. Hvor den gamle beatgeneration udlevede deres frihedsdrĂžmme pĂ„ de amerikanske landeveje, udlever vi vores her i Thailand.”

Om forfatteren:

Maik Jensen kom til verden i Frederikshavn i 1962. Siden har han lidt af rastlÞshed og udlÊngsel som en dÞd mand pÄ vej op af sin grav. Han elsker at rejse i udlandet, og specielt Thailand har vundet hans hjerte. Derfor er det ogsÄ primÊrt Thailand, han beskÊftiger sig med som forfatter.