(114)

Brott som skakat Sverige

audioboek en e-book


Natten mellan den 12 och 13 juni Är 1908 rodde en man ut till fartyget Amalthea som lÄg ankrat i Malmös hamn. Han slÀngde in ett paket med 2 kilo dynamit genom en lastlucka och tÀnde dÀrefter pÄ den lÄnga stubintrÄden. En strejkbrytare dödades och flera andra skadades i vad som skulle bli kÀnt som Sveriges första politiska attentat.

Brott som skakat Sverige innehÄller 11 av 1900-talets mest spektakulÀra och historiskt betydande brott. Brott som alla har varit mycket omskrivna och omtalade, samlade och Ätergivna av författaren och journalisten Börje Heed. Boken innehÄller följande berÀttelser: Amalthea-dÄdet, Sista avrÀttningen, Hammarby apotek, Döden i dammen, Den blodiga mÄndagen, Skottet i Paris, Var Möller oskyldig?, Juldramat pÄ Oak Hill, Folke Bernadottes död, Norrmalmstorgsdramat och Ambassaden sprÀngs.

Börje Heed (1921-1996) var en svensk journalist, radioman och författare. Han gjorde sig framförallt kÀnd som kriminalreporter och hördes bland annat i radioserien "Brottsplats Stockholm". Han var Àven verksam pÄ Aftonbladet mellan 1947 och 1981.


Verteller: Mitcho Batalov
Duurtijd: