(0)

Brudgummen

e-book


PÄ gÄrden Solgarde bor Lasse med sin mor, farfars syster Berta och tjÀnstefolket. Mitt pÄ den blÄsiga gotlÀndska slÀtten ligger gÄrden och arbetet Àr slitsamt och krÀvande. Lasse trivs inte med det tunga arbetet, han tycker inte det Àr kul och han har inte heller styrkan att utföra det. Han har alltid varit en klen och liten pojke. Nu nÀr han Àr 15 Är och konfirmerad förvÀntas han dock ta större ansvar Àn nÄgonsin tidigare och för att fly de grÄa och kÀmpiga dagarna vÀnder sig Lasse till litteraturen. Med böckernas hjÀlp undviker Lasse vardagens tristess, men verkligheten visar sig vara svÄr att undkomma och snart kommer hans problem ikapp honom ...

Detta Àr den andra boken om Lasse och hans liv pÄ gÄrden Solgarde pÄ Gotland. BerÀttelsen utspelar sig under 1920- och 1930-talet.

Anna Kajsa Hallgard (1915-1995) föddes som Margit Olofsson och var en svensk författare frÄn Gotland. Hennes debutroman En man finner sin vÀg utkom 1942 och dÀrefter skrev hon under sin levnadstid ett flertal romaner och noveller. Anna Kajsa vÀrnade sÀrskilt mycket om lantbruket och hemorten och anvÀnde ofta den gotlÀndska landsbygden som inspiration för sina verk.