(94)

Cancerbrev

audioboek en e-book


"Alla som varit pÄ magnetröntgen vet att det tar sin tid. Jag ligger dÀr och lyssnar pÄ den klassiska musiken som jag valt. SÄ blir det mera aktivitet bakom glaset. LÀkaren kom- mer in och talar om för mig att han sÀtter i en kanyl för lite kontrast. Bara för att kunna se bÀttre. Jag blir glad. De har hittat nÄt. Det finns en förklaring."

Leena och Fritjof Sahlström Àr mitt uppe i livet nÀr Leena plötsligt inte orkar cykla upp för backen pÄ vÀg hem frÄn jobbet. NÄgot Àr fel, kanske det Àr borrelia? Det visar sig vara vÀrre Àn sÄ. PÄ mellandotterns 14-Ärsdag fÄr familjen en ny familjemedlem: Ett monster flyttar in. En njurcancertumör har spritt sig till Leenas höft, lever och lymfknutar. Den har invaderat sÄ gott som hela hennes mellangÀrde.

Cancerbrev Àr en berÀttelse om kÀrlek, förlust, förÀldraskap och ett liv som fortsÀtter mot alla odds. Vi fÄr följa familjen Sahlström pÄ nÀra hÄll, Ä ena sidan Ängesten och illamÄendet pÄ cancerkliniken nÀr Ànnu en medicin tas i bruk, Ä andra sidan vardagen som gÄr vidare med hobbyer, resor och arbete.

Leena och Fritjof skriver sig igenom tragedin, Leena pÄ sin blogg Passligt, Fritjof i kolumner i Hufvudstadsbladet.

Cancerbrev beskriver likt en dagbok hÀndelseförloppet frÄn 2013, dÄ det bara finns tecken pÄ att nÄgot inte stÀmmer, till cancerbeskedet pÄ sommaren 2014 och Ànda fram till januari fem Är senare dÄ Leena till slut somnar in. Boken Àr inlÀst av Fritjof Sahlström sjÀlv.