(1)

Dagens katastrofer

e-book


"Mamma brukar be Majken att inte oroa sig för det som inte Àr sannolikt, men dÄ ger Majken alltid samma svar: för de som varit med om nÄgot hemskt spelade det ingen roll om det som hÀnde var sannolikt eller inte. Om man dör i en flygolycka hjÀlper det inte att man egentligen skulle behöva flyga varenda dag i tiotusen Är för att störta. DÄ rÀcker det med en gÄng."

Det Àr sommar i Vasastan och Majken tÀnker pÄ katastrofer. I sin anteckningsbok anvÀnder hon röd penna för mord, gul för sjukdomar, grön för olyckor och lila för naturkatastrofer. Inte blir det bÀttre av att mamma kommer hem med en dreglande hund. Men mamma ser sÄ ledsen ut nÀr Majken inte blir glad att hon bestÀmmer sig för att lÄta Blunder stanna. Ett tag. Men ingen ska tro att det Àr för att Majken tycker att han Àr gullig. Ingen som Àter bajs kan vara gullig.

Cilla Jackert Àr manusförfattare för film och teve. Hon har bland annat skrivit tv-serierna Spung, Lite som du och SvaleskÀr samt lÄngfilmen KÀnn ingen sorg som bygger pÄ HÄkan Hellströms texter och musik.