(233)

Den engelske kusinen

audioboek en e-book


Historien börjar i baren pĂ„ anrika Mount Nelson Hotel vid Taffelbergets fot i Kapstaden. Antikhandlare Johan Kristin Homan Ă€r ”medföljande” till sin flickvĂ€n Francine Silfverstierna, en av cheferna pĂ„ SĂ€po, som ska tala vid en stor internationell konferens om terroristbekĂ€mpning.

I hotellets bar trÀffar han tvÄ svenskar: John Silver, importör av sydafrikanska viner, och Kenneth Bjarnefjell som Àr verksam i guldbranschen. NÄgra dagar senare möter Homan pÄ nytt John Silver i den vackra lilla staden Stellenbosch. Francine och Johan har tagit nÄgra semesterdagar för att besöka hjÀrtat i Sydafrikas vindistrikt. Men det visar sig att Silver gör mycket mer Àn importerar viner. Han Àr ocksÄ involverad i ett internationellt miljardprojekt som rör digitalisering av den afrikanska tv-marknaden. Kina och Ryssland figurerar bland intressenterna, korruption och storpolitisk maktkamp finns med i spelet liksom en afrikansk diktator och brittiska underrÀttelsetjÀnsten MI6.

Vid hemkomsten till antikaffÀren pÄ Köpmangatan i Gamla stan dras Homan in i ett mystiskt mord pÄ Lidingö och ett annat i hjÀrtat av Sörmland.

Den engelske kusinen Àr ett klassiskt HomanÀventyr med dramatik, ovÀntade förvecklingar och en lika ovÀntad upplösning. Kulturhistoria, antikviteter och afrikanska viner finns ocksÄ med liksom siamesdamen Cléo de Merode.


Verteller: Tomas Bolme
Duurtijd: