(0)

Den lille by

audioboek


Den unge dr. Wolfe fÄr arbejde i den engelske provinsby Navestock. Her skal han arbejde under den Êldre lÊge dr. Threadgold, der har vÊret byens eneste lÊge i Ärevis. Det gÄr op for Wolfe, at Threadgold systematisk har forsÞmt de fattige patienter, og at ingen i det hele taget bryder sig om at se pÄ deres elendighed. Lidt efter lidt begynder han at mistÊnke, at det ikke bare er fattigdom, sult og dÄrlige boliger, der gÞr disse mennesker sÄ syge. Han appellerer til byrÄdet om at undersÞge vandforsyningen i omrÄdet for forurening, men han bliver mÞdt af en mur af ligegyldighed. Skal der virkelig en epidemi til for at fÄ nogen til at tage de lavere klassers problemer alvorligt?

”Den lille by” er en stĂŠrk roman om social uretfĂŠrdighed i det engelske samfund og om Ă©n mands nĂŠsten umulige kamp for de fattiges rettigheder. Den udkom fĂžrste gang i 1912.

Warwick Deeping (1877-1950) var en engelsk lÊge og forfatter, der skrev en lang rÊkke romaner og noveller. Inden han blev forfatter pÄ fuld tid, deltog han i fÞrste verdenskrig som lÊge i Royal Army Medical Corps. Mange af Warwick Deepings vÊrker er blevet oversat til fremmedsprog, og flere var bestsellere. Han skrev bÄde historiske romaner og samtidige romaner, der kritiserede det engelske samfund.


Verteller: Jonna Hjerl
Duurtijd: