(4)

Det gula skrattet

audioboek en e-book


Det gula skrattet Àr en universell och stark berÀttelse om ensamhet, vÀnskap och tillit, men den prÀglas lika mycket av viktiga teman som klimatförÀndring och vikten av det skrivna ordet.

Jag sveper in mina fötter som nÀstan har tappat kÀnseln, och blundar. Det Àr som om ögonen följer gÄngar inne i hjÀrnan, lÄnga vindlande gÄngar bakÄt genom tiden och minnena. Jag hamnar i vÄr lÀgenhet, för flera Är sedan. Innan den lÄnga vintern.

Hewa Àr pÄ flykt frÄn ett krig. Hon vet inte vart hon Àr pÄ vÀg, bara att hon mÄste komma sÄ lÄngt bort som möjligt. Det Àr kallt och ödsligt, men i skogen möter hon nÄgon lika ensam som hon. Hewa börjar berÀtta sin berÀttelse, om hur landet hon föddes i sakta förÀndrades till oigenkÀnnlighet.

Med sig i flykten bÀr hon sin mammas hemliga anteckningsböcker och det viktiga uppdraget att föra dem i sÀkerhet.

PÄ samma plats, i en annan tid stÄr Arran inför sitt första uppdrag i smÀltzonen. Sakta vÀvs deras öden samman, och Hewas berÀttelse fÄr liv pÄ nytt.

Viveka Sjögren Àr en prisbelönt författare och illustratör som har en förmÄga att fÄnga unga lÀsares tankar och funderingar. Hon har bÄde en Elsa Beskow-plakett och en Augustnominering i bagaget.

En stark berÀttelse om vÀnskap, tillit och hemligt motstÄnd. Boken vÀcker de stora frÄgorna om de smÄ varningsklockorna i vÄr egen tid. Martin Schibbye, journalist.