(0)

Doktor Spinoza - en filosofisk fortælling

e-book


”Han rettede sit hoved op og så over på en af de passagerer som sad over for ham. Et par øjne trak sig tilbage, ind i et ansigt som lignede alle ansigter og som bestandigt truede med at lade sig udviske og opsluge af lyset. Et ansigt han som filosof ikke kunne fatte den allerfjerneste interesse for.”

På lægens råd tager en selvudnævnt filosof toget fra Amsterdam til Sydeuropa, hvor han skal tilbringe et par måneder for sit helbreds skyld. Året er 1933, og i løbet af turen får vi langsomt indblik i det, der har fået ham til at stikke af fra sit hjem uden at sige farvel, og det, han håber på at finde under sydens sol. Imens flygter den hollandske filosof Baruch de Spinozas tanker ud og ind af den rejsendes sind og blander sig med hans egen livsopfattelse.

”Doktor Spinoza” er en stemningsfuld og indsigtsfuld fortælling, som udkom første gang i 1982.

Jørgen Christian Hansen (1956-1989) var en dansk forfatter, der er særligt kendt for romantrilogien ”Guldsmeden”, ”Hermelinen” og ”Knæleren” fra starten af 1980’erne. Han var oprindeligt uddannet cand.mag. i dansk og engelsk og modtog en lang række legater fra blandt andet Statens Kunstfond.