(56)

Don Quijoten seikkailut

audioboek en e-book


Keski-ikÀinen Quijano nÀkee ympÀrillÀÀn ainoastaan seikkailuja. HÀn pÀÀttÀÀ pukeutua haarniskaan ja lÀhteÀ pelastamaan maailman don Quijote -nimisenÀ ritarina. Aseenkantajanaan hÀnellÀ on itseÀÀn astetta kylmÀpÀisempi Sancho Panza, mutta tÀmÀkÀÀn ei estÀ don Quijotea joutumasta mitÀ kummallisimpiin seikkailuihin, jotka asettavat hÀnet milloin vaaraan, milloin naurunalaiseksi. Uljaan ratsunsa Rosinanten kyyditsemÀnÀ don Quijote on valmis kÀymÀÀn taistoon esimerkiksi jÀttilÀisiksi luulemiaan tuulimyllyjÀ vastaan.

Espanjalaisen Miguel de Cervantesin Don Quijoten seikkailut vuodelta 1605 on kirjailijan kuuluisin teos ja yksi maailmankirjallisuuden tunnetuimmista klassikoista. Teos on jÀttÀnyt lÀhtemÀttömÀn jÀljen sankarikuvauksiin ja seikkailuromaaneihin vuosisatojen saatossa.

TÀmÀ versio on lyhennelmÀ Cervantesin klassikosta.

Miguel de Cervantes Saavedra (1547-1616) on yksi kaikkien aikojen tunnetuimmista espanjankielisistÀ kirjailijoista, joka tunnetaan kenties parhaiten ritaritarinastaan Don Quijoten seikkailut (1604). Cervantes kirjoitti romaanien lisÀksi uransa aikana yli 20 nÀytelmÀÀ sekÀ useita novelleja. Cervantesin teoksissa toistuvat usein ritarit, romantiikka ja huumori.


Verteller: Panu Vauhkonen
Duurtijd: