(1)

Drakarna flyger i gryningen

e-book


En iskall vind har plÄgat Hanö hela vintern, men en dag avtar den. Det Àr dÄ du mÄste vara vaksam, för det Àr nÀr vinden Àr borta som det otÀcka tar sin plats.

Carl Lindenius bryr sig vĂ€ldigt lite om vinden pĂ„ Hanö. Han, Emma och resten av familjen Lindenius har tagit sin tillflykt till den lilla byn Osby, stĂ€llet dĂ€r inget nĂ„gonsin hĂ€nder. NĂ„gra mĂ„nader har förflutit sedan de alla flytt frĂ„n Hanö. Årtalet har hunnit bli 1811 och vĂ„ren Ă€r pĂ„ vĂ€g. Carl och Emma lĂ€ngtar Ă„ter efter Ă€ventyr, men i Osby finns det fĂ„ att finna. Tills en dag dĂ„ draken hittar dem och behöver deras hjĂ€lp.

Det blir starten pÄ ett nytt Àventyr, pÄ liv och död, dÀr de tvingas tillbaka till Hanö och Äter stÀlls öga mot öga med den brittiska flottan och dess befÀlhavare John Ross. Tiden Àr knapp och farorna mÄnga. Kommer de kunna hjÀlpa draken med sina egna liv i behÄll?

Drakarna flyger i gryningen Àr den andra delen i serien om Fyrvaktarens son och Draken. Det Àr en ÀventyrsberÀttelse dÀr det svartvita suddas ut, dÀr det onda och goda handlar om perspektiv. Det Àr en berÀttelse dÀr bÄde livets stora frÄgor och dÄliga skÀmt fÄr ta plats.