(0)

Efter stormen i Tshikapa

e-book


Efter stormen i Tshikapa Àr en berÀttelse om hur den goda viljan tror sig hitta sin vÀg i det stora landet Kongo-Kinshasa. BistÄndsarbete Àr mÄngfacetterat: Teori och praktik kolliderar pÄ primitivt utrustade sjukhus och pÄ smÄ hÀlsomottagningar dÀr det inte finns vare sig vaccin eller sprutor.

Huvudpersonen Äker till Kongo-Kinshasa som bistÄndsarbetare inom hÀlsovÄrd, och möter primitiva förhÄllande men ocksÄ mÀnniskor, berÀttelser och en historia dÀr den mÀktiga Kongofloden löper som en röd trÄd. DÀr andra tidigare letade efter nya platser och rikedomar jagar bistÄndet sjukdomar.

Koleran vandrar lĂ€ngs med vattendragen och mĂ€sslingen rör sig snabbt som tanken. Men att se och veta Ă€r inte det samma som att kunna hjĂ€lpa. Man mĂ„ste prioritera. Och nĂ€r tvivlet lĂ€gger sig över dagar och nĂ€tter av tillkortakommanden gĂ€ller det att fokusera pĂ„ de smĂ„ segrarna – ocksĂ„ dĂ„ svaret pĂ„ alla frĂ„gor verkar vara lĂ„ngsamhet och ineffektivitet.

"Det kÀnns Àrligt. Och sant, kanske för att perspektivet rÀtt igenom Àr Bruuns eget, eftersinnande och intelligent. En angelÀgen bok. SpÀnnande Àr den ocksÄ."

NY TID