(7)

Ehdollinen tuomio

audioboek


KÀrÀjÀtuomarina toimivan kirjailijan vÀkevÀ psykologinen trilleri oikeudenpalvelijasta, joka julistaa kovimman tuomion itselleen: alati kannoilla hiipivÀn pelon. Ehdollinen tuomio kuvaa myös suomalaista oikeudenkÀyntiÀ, josta sisÀpuolelta nÀhtynÀ on kirjoitettu vain vÀhÀn.

Arja on keski-ikÀinen kÀrÀjÀtuomari, jolla on ura, perhe, omakotitalo ja harhakuva elÀmÀnhallinnasta. Työpaikalla tuomiot syntyvÀt oikein ja ajallaan, kotona kohoavat mankeloidut lakanat siisteissÀ pinoissa. Mutta miten suhtautua perheeseen, jossa yksi sepittÀÀ satuja, toinen kÀÀntÀÀ selÀn ja kolmas hankkiutuu raskaaksi?

Pelko hiipii Arjan elÀmÀÀn oikeuden tuomioista, kellariin kÀtketyistÀ salaisuuksista ja vieraissa sÀngyissÀ vietetyistÀ öistÀ. HÀnen kauas työntÀmÀnsÀ perhe tuntuu tulevan ÀkkiÀ aivan liian lÀhelle, ja usko työminÀn ympÀröimÀÀn jÀrjestelmÀÀn horjuu.

Voiko vainoajan langettama tuomio olla ehdollinen?

Anneli Poukka on toiminut kÀrÀjÀtuomarina Varsinais-Suomen kÀrÀjÀoikeudessa. HÀnen "Syyllinen, syyllisempi, syyttÀjÀ" -kirjansa sijoittui Kouvolan dekkaripÀivien kirjoituskilpailussa kuuden parhaan joukkoon vuonna 2006.


Verteller: Vilma Kinnunen

Duurtijd: