(660)

Ella aalloilla

audioboek en e-book


Kymmenes Ella-kirja tarjoaa tuttuun tapaan railakasta menoa, villiÀ huumoria ja odottamattomia tilanteita. Haikeutta on kuitenkin ilmassa, sillÀ opettaja aikoo vaihtaa alaa...

Ella aalloilla on kertomus kesÀstÀ ja merestÀ. Opettajan johdolla Ella ja hÀnen ystÀvÀnsÀ lÀhtevÀt yhteiselle laivamatkalle, jonka aikana he tunnistavat lintuja, harjoittelevat hengenpelastusta, pelkÀÀvÀt laituripeikkoa ja osallistuvat yhteiseen illanviettoon kahden sirmakkaa vetelevÀn satavuotiaan Lumikin ja seitsemÀntoista kÀÀpiön kanssa.

Sitten opas kiersi jokaisen luona ja antoi kaikille kiemurtelevan madon muovirasiasta. - YÀk, sanoi Hanna. - Söpö, sanoi Tiina. - Osaako tÀmÀ uida? kysyin minÀ. - Onko tÀmÀ tyttö vai poika? kysyi Tuukka. - MitÀ minÀ tÀllÀ teen? ihmetteli Samppa. - MinÀ pujotan kaikkia koukkuun, jos minun tÀytyy pujottaa tÀmÀ johonkin, murisi Pukari. - Saako toisen? kysyi Pate. - Se ensimmÀinen ei maistunut juuri miltÀÀn.

******

- TÀmÀ on puhki, Pate sanoi nÀrkÀstyneenÀ. - MistÀ tÀmÀ tÀytetÀÀn? hÀn kysyi sitten oppaalta. - Se on kampela, opas sanoi vÀsyneesti. - Sen kuuluu olla litteÀ. - En usko, sanoi Pate. - KyllÀ tÀmÀ on puhki. MekÀÀn emme tietysti uskoneet opasta ja siksi me kysyimme asiaa opettajalta. - Se on puhjennut, koska koukku on tehnyt siihen reiÀn. PyöreitÀ kampeloita voi saada vain, jos onkii ilman koukkua, opettaja selitti ja laski sitten kalan hellÀsti takaisin veteen. Se lÀhti heti uimaan ja hÀvisi lepattaen jonnekin kivien taakse. - Emo paikkaa ja puhaltaa sen sitten taas tÀyteen, opettaja lohdutti Patea, joka oli vÀhÀn huolissaan kampelan kohtalosta. - MinÀ en hyvÀksy, ettÀ lapsille kerrotaan satuja, opas sanoi opettajalle. - Raa'at tosiasiat karaisevat luonnetta. Lapsen pitÀÀ kohdata karu elÀmÀ sellaisena kuin se on. - MinÀ puolestani rakastan satuja, sanoi opettaja. - Ilman satuja minÀ en jaksaisi kohdata raakoja lapsia ja karua elÀmÀÀ.

Kirkkonummelaisen Timo Parvelan lasten- ja nuortenkirjoja luetaan ympÀri maailmaa, erityisesti Saksassa hÀnen suosionsa on valtaisaa. Parvela tunnetaan myös kÀsikirjoittajana sekÀ kolumnistina.


Verteller: Lotta Kuusisto
Duurtijd: