(862)

Ella Lapissa

audioboek en e-book


MeidÀn luokkakuvamme oli Vuoden luokkakuva. Se taas oli yksinomaan Paten ansiota. Ilman hÀnen löytÀmÀÀnsÀ mehilÀispesÀÀ kuvasta olisi tullut varmasti ihan tavallinen. Hassu juttu, ettÀ mehilÀiset sillÀ tavalla virkosivat keskellÀ talvea. Sen tÀytyi johtua siitÀ, ettÀ Pate oli pannut pesÀn patterin pÀÀlle.

"Raati kiittÀÀ erityisesti vauhdikasta tunnelmaa ja epÀtavanomaista asetelmaa, josta luokkakuvien tavanomainen jÀykkyys on kaukana", luki palkintoraadin arvosteluissa, ja siksi me siis voitimme ulkomaanmatkan.

Ellan luokka on lÀhdössÀ ulkomaille. Kaikki ovat tietysti innoissaan, erityisesti opettaja, joka on aina unelmoinut nÀkevÀnsÀ tÀysikuun autiomaan yllÀ. Siksi kaikki ovatkin tietysti erityisen hÀmmÀstyneitÀ, kun koko porukka pÀÀtyykin ulkomaan sijasta Lappiin. VielÀ enemmÀn kaikki hÀmmÀstyvÀt, kun joulupukki ja tonttujoukko saapuvat hakemaan heitÀ lentokentÀltÀ, ja kaikkein eniten kaikki hÀmmÀstyvÀt, kun opettaja kutsuu joulupukkia isÀkseen. - Miksi kutsutaan joulupukin lasta? kysyi Hanna. - Tontuksi, ehdotin minÀ. Me katsoimme opettajaa. Opettaja oli kuitenkin liian pitkÀ ollakseen tonttu. Haltijaksi hÀn oli kyllÀ oikean mittainen, mutta me kaikki tietysti tiesimme, ettÀ haltijat ovat kauniita. - EhkÀ joulupukin lapsi on kili, arveli Tuukka. MeistÀ oli tosi hienoa, ettÀ meidÀn opettajamme oli joulupukin kili.

Kirkkonummelaisen Timo Parvelan lasten- ja nuortenkirjoja luetaan ympÀri maailmaa, erityisesti Saksassa hÀnen suosionsa on valtaisaa. Parvela tunnetaan myös kÀsikirjoittajana sekÀ kolumnistina.


Verteller: Timo Parvela
Duurtijd: