(0)

En dag med Kar de Mumma

e-book


Erik Zetterströms bok En dag med Kar de Mumma gavs ut för första gÄngen 1981, och presenterades dÄ sÄ hÀr:

Signaturen Kar de Mummas borgerliga namn Àr Erik Zetterström. Kar de Mumma har skrivit sextio böcker. Erik Zetterström debuterar i höst. Du hÄller just nu hans första bok i handen. Den berÀttar kÀrleksfullt och initierat om en dag med Kar de Mumma.

Kar de Mummas dag Àr inspirerande och fylld av allehanda aktiviteter, vilka ofta ger anledning till tillbakablickar och vitaliserande utflykter i det innehÄllsrika minnets labyrinter.

Erik Zetterström konstaterar att Kar de Mumma mycket vÀl skulle förtjÀna ett antal omnÀmnanden i Guinness rekordbok: han har skrivit 50.000 kÄserier och har satt upp revyer under sex decennier, frÄn tjugotill slutet av sjuttiotalet. Vem vet, han kanske drabbar nöjesbranschen under Ättiotalet ocksÄ.

Kar de Mumma ger sig tid att flanera och han Ă€lskar sin stad. HĂ€r möter vi honom inte bara pĂ„ Östermalm, hans promenader gĂ„r via KungstrĂ€dgĂ„rden Ă€ven till Gamla Stan och Söders höjder. De dagliga utflykterna ger mĂ„nga och rika kontakter med traktens kvarlevande original, vilkas liv och hĂ„gkomster i kĂ„seriets lĂ€tt förföriska form förmedlas till lĂ€sarna.

NĂ„gon semester tar han aldrig och erinrar om Albert Engströms svar pĂ„ frĂ„gan "nĂ€r arbetar professorn?": — SĂ„ snart jag har en stund ledig.

Erik Zetterström hÀvdar att hel del gott bör sÀgas om Kar de Mumma, men mellan raderna kan man lÀsa att han inte har det sÄ lÀtt med denne sjÀlvupptagne och sÀregna figur.

En bukett violer till den som lÀnge har stÄtt utmed honom.