(98)

En osynlig

audioboek en e-book


Stockholm 1928. ÅttaĂ„riga Ingrid Bengtsson hittas mördad ute pĂ„ det nedlagda DjurgĂ„rdsvarvet. Mordet vĂ€cker stor uppstĂ„ndelse och pressen rapporterar dagligen om utredningen. Den unge och lovande kommissarie John Stierna fĂ„r fallet pĂ„ sitt bord – det blir en jakt pĂ„ en mördare som nĂ€stan inte lĂ€mnat nĂ„gra spĂ„r efter sig och dĂ€r Stierna sjĂ€lv fĂ„r betala ett högt personligt pris.

Visby 1953. I en hotellbar pÄ Gotland sitter Stierna och summerar sin karriÀr efter att just ha gÄtt i pension. Mordet pÄ den lilla flickan Àr för alltid inbrÀnt i hans medvetande och nÀr en journalist söker upp honom för att göra en artikel om fallet och vad som egentligen hÀnde den dÀr hösten 1928, rullas allt upp igen.

En osynlig Àr bÄde en spÀnningsroman och en stÀmningsfull Stockholmsskildring. Den handlar om hur ett fall kan bli personligt, Àta sig in och inte slÀppa taget. Men det handlar ocksÄ om en stad som sÄg vÀldigt annorlunda ut för bara ett halvt sekel sedan, innan Klarakvarteren revs och Sergels torg byggdes.

En osynlig Àr första boken i en serie spÀnningsromaner som utspelar sig i Stockholm under första delen av 1900-talet.


Verteller: Reine Brynolfsson
Duurtijd: