(0)

En tisdag var det

e-book


"Hon skar sakta först mot skinnet pÄ armen bredvid de andra sÄren och det blev en repa och det kom lite blod. Inte sÄ mycket men det droppade liksom uppÄt och dropparna flöt ihop och det rann lite. Sen skar hon igen, fort och ganska hÄrt skar hon och dÄ rann det mer blod."

Det var en tisdag. Den ljushÄriga flickan hade gÄtt hemifrÄn tidigt. Morsans gubbe var dÀr och dÄ var det bÀst att inte vara hemma. Det var en helt vanlig tisdag, före skolan körde lastbilschauffören in pÄ parkeringen, som vanligt. Men en ny hundralapp i fickan gÄr den ljushÄriga flickan till skolan, som vanligt. Det Àr dags för prov, snart ska betygen sÀttas. PÄ kvÀllen trÀffar hon sin vÀn. De tittar pÄ film och dricker öl. Men helt plötsligt Àr det inte en vanlig tisdag lÀngre, för det visar sig att hennes vÀn har en hemlighet.

Denna novell ingÄr i samlingen "Konsten att dö i april".

Erik Eriksson föddes 1937 och Ă€r en svensk journalist, tv-producent och författare. Han har skrivit romaner, novellsamlingar, ungdomsböcker och lĂ€ttlĂ€sta böcker. År 2009 fick han Aniarapriset för sitt författarskap.