(179)

Ewa Morenos fall

audioboek en e-book


¿Under den första halvtimmen sa han inte ett ord.

Det gjorde inte hon heller. De satt bredvid varandra i framsÀtet som tvÄ frÀmlingar som vet med sig att de inte har nÄgonting att sÀga varandra. Inte ens ett gemensamt sprÄk att uttrycka banala artighetsfraser pÄ.

Kanske var det lika bra. Hon hade inte funderat pÄ om de skulle ha nÄgonting att tala om, men nÀr hon nu började tÀnka pÄ det kÀndes det snart som en omöjlighet. Efter alla dessa Är fanns det inget att tillÀgga.

Tiden hade gjort varken till eller ifrÄn. Det var som det var.

Som det blivit den dÀr natten i juli för sexton Är sedan. Orubbligt och fastlagt en gÄng för alla.¿

Vad har hÀnt med Mikaela Lijphart? Och vad har hÀnt med hennes far? Efter att ha trÀffat varandra för första gÄngen pÄ sexton Är Àr de bÄda spÄrlöst försvunna. Och vem Àr den döde man som hittats nergrÀvd i sanden pÄ badstranden i Lejnice?

TvÄ försvinnanden och ett ouppklarat mord: för kriminalinspektör Ewa Moreno blir kÀrlekssemestern inte riktigt vad hon tÀnkt sig. Inga fjorton lata dagar vid havet. IstÀllet fÄr hon ta pÄ sig uppgiften att försöka reda ut den hÀrva av oklarheter och halvsanningar som hon plötsligt konfronteras med. Vad var det som hÀnde med skolflickan Winnie Maas sexton Är tidigare?

Ewa Morenos fall, en roman dÀr vÄldsyttringar skÀrskÄdas ur ett övervÀgande kvinnligt perspektiv, Àr den Ättonde, fristÄende delen i HÄkan Nessers framgÄngsrika kriminalserie om poliserna i Maardam.


Verteller: Kerstin Andersson
Duurtijd: