(1)

Faldvand

audioboek en e-book


Et intensivt regnvejr har plaget det nordligste Norrland hele efterÄret. Heroppe, tÊt pÄ den norske grÊnse, ligger de enorme reservoirer, der leverer vand til Vattenfalls kraftvÊrker. Og nede ved kysten ligger byerne.

 En dag sker det ufattelige. En dĂŠmning brister. Kolossale krĂŠfter slippes lĂžs, og en flodbĂžlge skyller alt vĂŠk pĂ„ sin vej.

 Blandt dem, der rammes, er der samen, som kaster sig ind i sin specialudstyrede Saab 9000 Limousine og kĂžrer for sit liv, mens tsunamien vokser i bakspejlet. Der er helikopterpiloten, der har besluttet sig for selvmord, men kommer til at flyve om kap med vandet og bliver manges redningsmand. Der er hans fraskilte kone, som igen skaber problemer for ham, mens deres gravide datter klamrer sig fast til et flydende hus. Og der er kraftvĂŠrksarbejderen, som endelig fĂ„r chancen for at vise damerne, hvem der er den stĂŠrkeste.

 Deres skébner flettes sammen i den desperate kamp mod katastrofen. De millioner og atter millioner ton vand kommer ikke bare til at forandre landskabet for altid, heller ikke menneskenes liv bliver det samme igen – i den udstrékning de overlever.

FALDVAND er en katastroferoman. Den udspiller sig i lÞbet af en eneste skÊbnesvanger dag i Norrbottens skovomrÄde, med et tempo og en intensitet, som tager vejret fra lÊseren.

Mikael Niemi ... er tilbage med en eminent sansedirrende katastroferoman, der i et jerngreb tager lÊseren med pÄ en rejse ind i desperate menneskers klamren sig til livet.

... Man lader alt andet ude, mens man, ja, pyh ha, ÄndelÞst og nÄdeslÞst selv er fanget af forfatterens ufatteligt stÊrke skrivestil.

... Uanset hvor trÊt du er, forbliver du plingvÄgen hele vejen igennem i lÊngsel efter de allersidste forlÞsende sider.

... Men du, kĂŠre lĂŠser, du er fanget af bogens verden i langt lĂŠngere tid. Derfor fĂ„r bogen seks stjerner – med pil opad.

Fyens Stiftstidende ★ ★ ★ ★ ★ ★

Her afdÊkkes, hvad der sker, nÄr naturen hÞvler alt ned til grunden. Det er ikke altid lige smukt, hverken menneskeligt eller landskabsmÊssigt.

I Michael Niemis synd-flodsberetning har naturen taget Guds plads, og den skelner ikke mellem uretfÊrdige og retfÊrdige. Regnen standser, floden sluger sit sidste offer, og forbryderen fÄr fÞrstehjÊlp. Det er en grusom erfaring, som her formidles forbavsende usentimentalt og behersket.

'Faldvand' er en formidabel katastroferoman.

Jyllands-Posten ★ ★ ★ ★ ★

Mikael Niemi [fÄr] skabt sÄvel fÞlsomme fortÊllinger om svigtet kÊrlighed som brutale skildringer af forsmÄet manddom, egoisme, jalousi og undertrykkelse i et moderne samfund. Med humor, ikke at forglemme.

ALT for Damerne ★ ★ ★ ★ ★

Det er forrygende, forpustende og meget vellykket.

Niemi er eminent til at skabe billederne af denne voldsomme, hurtigt fossende vĂŠg af vand, som bryder gennem alt og smadrer alt.

... Det hele skildres i billeder, som nogle gange er morsomme, men for det meste voldsomme og usentimentale; katastrofefilm skal lĂŠses i lĂŠnestolen.

Weekendavisen

Ikke uden barsk humor har Niemi - inspireret af asiatiske tsunamier? - skabt et myldrende, realistisk Þjeblikssnit gennem en tÊnkelig skandinavisk katastrofe i klimaforandringernes tid. Bogstaveligt medrivende som LuleÀlven selv.

Politiken

Mikael Niemi ... gÄr til katastrofegenren med respekt for dens spilleregler og et sikkert greb om effekter og tilspidsede situationer.

Berlingske

Mikael Niemi har skrevet en katastroferoman med stor energi og sans for bÄde den effektfulde underholdning og den manende advarsel.

B.T.

Det hele skrevet i hÞjt tempo og med mange detaljer, som nÊrmest fÄr siderne til at vende sig selv.

Det er, som med de bedste katastrofefilm, svÊrt at lÞsrive sig -og forfatteren trÊkker lÊseren med helt ind i det drivvÄde univers.

Lolland-Falster Folketidende


Verteller: Bent Otto Hansen
Duurtijd: